Tipuri aparate dentare

aparat dentar 13

Tipuri de aparate dentare ortodontice

Odata cu aparitia tot mai mare a diferitelor tipuri de materiale si tot odata cu evolutia tehnologiei confectionarii acestora aparatele dentare ortodontice se pot imparti simplu in aparate dentare fixe si aparate dentare mobile.

Aparatele dentare fixe sunt cele mai recomandate de catre medicii ortodonti de peste tot. Acestea ofrera cele mai bune rezultate cand vorbim de necesitatea indreptarii dintilor cu inghesuire sau a tuturor celorlalte afectiuni dentare de pozitionare.

aparat dentar pret 2

Aceasta categorie a aparatelor dentare fixe se impatre deasemenea, in functie de pozitionarea lor in:

  1. vestibulare (pepartea vizibila a dintilor)
  2. orale (pe parte interioara a dintilor)

1.Cele aplicate pe fata vestibulara se impart si ele in functie de materialul folosit in:

2.Cele aplicate linguat sunt cele:

  • Aparat dentar Incognito
  • Aparat dentar STB

Aparatele dentare mobile sunt utilizate in general pentru copii, pentru ca in cazul acestora ajuta la dezvoltarea armonioasa a maxilarului si mandibulei. Uneori purtarea acestui aparat dentar nu este suficienta, astfel apelandu-se ulterior la folosirea unui aparat dentar fix.

aparate dentare mobile

Aparate dentare de contentie

Aparatele de contentie sunt dispozitive ortodontice folosite atat in ortodontie cat si in chirurgie. Aplicarea lor in sfera ortodontiei se refera la fixarea dintilor fie cu o banda lipita pe interiorul dintilor fie cu gutiere de contentie, imediat ce folosirea aparatul ortodontic nu mai este necesara. Aparatul de contentie are rolul de a stabiliza dintii in vederea reaparitiei incongruentelor dentare. Aparatul de contentie trebuie purtat pe o perioada variabila in functie de problemele initiale.

aprat ortodontic contentie

 

Programeaza-te acum !

 

Articole similare: