Ortodontie

Ortodontie-Ce este ortodontia?

(< gr. orthos = drept, odous = dinte)

Ortodontia face parte din specialitatile medicinei dentare. Aceasta se ocupa cu studiul si tratamentul problemelor dentare legate de pozitia acestora. Tratamentul ortodontic poate fi inceput pe motive pur estetice dar dupa o analiza amanuntita motivele purtarii aparatului dentar se indrepta si spre sfera functionalitatii.

Ortodontie-Cine practica ortodontia?

Specialistul in acest domeniu se numeste medic ortodont. Medicul ortodont efectueaza studii splimentare de specialitatea (ortodontie si ortopedie dento-faciala) in vederea obtinerii dreptului de a practica aceasta specialitate. Aceste studii se efectueaza dupa terminarea facultatii de stomatologie (6 ani) pentru o perioada de 3 ani.

Ortodontie-Ce este aparatul ortodontic?

Aparatul ortodontic reprezinta mijlocul prin care medicul ortodont realizeaza indreptarea dintilor. Aparatele ortodontice sunt de mai multe feluri: fixe / mobile, vizibile / invizibile, orale / vestibulare. Alegerea tipului de aparat dentar ortodontic se face de catre medicul ortodont, tinand cont si de nevoile pacientului. Apartul dentar fix poate fi aparat ortodontic metalic, de safir, ceramic sau chiar de aur cand vorbim de aparatul dentar invizibil.

 

Programeaza-te acum !