Implant dentar

implant dentar ieftin

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este realizat in general din titan si este substitutul unei radacini dentare naturale. Pe implant dentar se pot realiza, in aceeasi sedinta sau dupa o perioada de aprox. 14 saptamani, lucrari protetice. Aceste lucrari protetice sunt defapt dintii pe care pacientul ii vede in gura, implantul dentar fiind ascuns in os.

Avantaje implant dentar.

Implantul dentar reprezinta in momentul de fata cea mai buna alegere cand vine vorba de a inlocui un dinte pierdut. Avantajele sunt urmatoarele:

  • Estetica – implantul dentar, realizat corect, ofera o estetica deosebita ajutand la refacerea anumitor zone in care alte tipuri de restaurari nu ar oferii aceleasi rezultate
  • Confort – confortul consta in faptul ca igienizarea se va realiza cu usurinta. Implantul dentar are proprietati asemanatoare dintelui natural din acest motiv zona respectiva nu va necesita o metoda speciala de curatare.
  • Metoda neinvaziva – realizarea unui implant dentar nu necesita interventia pe ceilalti dinti. Din acest motiv implantul dentar este, in general, ales cand vine vorba de a inlocui un singur dinte lipsa.
  • Ajuta la pastrarea celorlati dinti – prin inserarea acestuia in os, zona respectiva isi va pastra inaltimea si latimea in ceea ce priveste osul maxilar.
  • Eficienta – din punct de vedere al pretului un implant dentar este adesea mai economic pentru ca, fata de puntile dentare unde sunt necesare cel putin 3 coroane, aici platesti doar o singura coroana dentara plus pret implant dentar.

Dezavantaje implant dentar. Riscuri.

Implantul dentar prezinta putine dezavantaje si riscuri. Printre cele mai importante se numara imposibilitatea de a pune un implant dentar anumitor categorii de pacienti cum ar fi pacientii ce sufera de parodontoza. Un alt dezavantaj este si timpul mai indelungat in care se finalizeaza intreg tratamentul desi sunt si situatii cand pacientul poate pleca in aceeasi zi cu dintele pus.

Riscurile sunt relativ reduse si rar intalnite. Totusi, orice interventie chirurgicala este insotita de anumite riscuri cum ar fi infectiile aparute in zona implantarii, pierderea implantului, esecul osteointegrarii, aparitia de leziuni la nivelul nervilor, afectarea sinusurilor.

Cat costa un implant dentar?

Pretul unui implant dentar variaza in functie de calitatea implantului, de componentele adiacente, dar si de complexitatea fiecarui caz si de asemenea de competenta medicului care realizeaza procedura. Pe piata exista in momentul de fata peste 300 de tipuri de implanturi dentare, fiecare model incercand sa aduca ceva inovator. Realitatea este ca pretul implanturilor dentare se poate incadra in 4 categorii: cele foarte ieftine, pret implant dentar ieftin intre 50 si 200 euro, apoi sunt cele accesibile cu pretul intre 200 si 400 euro, urmeaza cele de calitate buna spre foarte buna unde preturile variaza intre 400 si 750 euro si apoi sunt cele scumpe de la 800 de euro in sus. Clinica noastra stomatologica va poate pune la dispozitie implanturi dentare incepand cu prtul de 400 euro. Cele mai utilizate implanturi dentare in clinica noastra sunt cele de la AlphaBio. Pretul la acest tip de implant dentar este de 600 euro. Pret implant dentar implicat intr-o promotie poate sa ajunga si la 50% din valoarea acestuia.

Eu pot sa-mi pun un implant dentar?

Candidatul ideal are o stare generala buna. Este important ca osul in in care urmeaza sa se faca implantul sa fie de buna calitate. Candidatul la un implant dentar trebuie sa aibe gingiile sanatoase, si sa nu sufere de boala parodontala.

Ce durata de viata are un implant dentar?

Implanturile comercializate de Delta Clinic Dent au garantie pe viata in ceea ce priveste defectele de fabricatie a implantului dentar. Implanturile dentare ieftine (50-200 euro) au din pacate o viata mai scurta, motiv pentru care noi evitam acest tip de implant dentar. In schim implanturile dentare cu pret mai ridicat ofera o oarecare garantie ca acestea sunt confectionate dupa standarde mai inalte. Un implant dentar, din punct de vedere al inserarii si al stabilitatii in os, poate sa dureze si 25-30 ani, acest lucru fiind obtinut cu o buna igiena si cu controale regulate la medicul stomatolog.