Cum sa te speli corect pe dinti.


Activitatea de curatare a dintilor este una consemnata inca din antichitate. Ca atunci se foloseau diferite tipuri de crengute sau par de la diferite animale iar acum folosim peiuta de dinti electrica, ata dentara, apa de gura, toate conduc la un scop comun; ingrijirea danturii.

Periuta electrica vs. periuta manuala.

periuta manuala vs periuta electrica

Alegerea uneia sau alteia tine mai mult de preferinta decat de eficienta. Desi periuta electrica de dinti inglobeaza anumite miscarii pe care cea manuala nu le face, curatand mai profund in anumite cazuri, nefolosirea ei corespunzator atrage dupa sine lipsa igienizari gurii.

Ca si sfat este bine sa cumparati o periuta electrica ata timp cat ea este folosita corespunzator.

Cat trebuie sa ma spal pe dinti?

Spalatul pe dinti trebuie sa fie o activitatea zilnica. Desi majoritatea oamenilor se spala pe dinti dimineata nu tot atati repeta acest lucru si seara. Pentru a avea o dantura sanatoasa spalatul pe dinti inainte de culcare ar trbui sa devina o obisnuinta. Pentru a putea spala dintii eficient aveti nevoie de cel putin 2 minute. Astfel puteti aloca cel putin 30 sec fiecarui sfert de dantura.

Cum trebuie sa ma spal pe dinti?

Tehnica de spalare pe dinti a fost ajustata pe durata evolutiei periutelor de dinti. Daca acum putem vorbii de producatori de periute de dinti care recomanda un anumit tip de miscari, in esenta, indiferent de periuta sau pasta de dinti, periajul ar trebui sa acopere cat mai mult posibil toata suprafata dintilor.

Un set de sfaturi sunt urmatoarele:

  • Capul periutei trebuie sa stea inclinat la 45 de grade fata de suprafata dintelui si sa realizeze miscari circulatorii pe suprafata fiecarui dinte.
  • Curatati atat suprafetele exterioare cat si suprafetele interioare ale dintilor.
  • Periati suprafetele ocluzale (cu care mancati) ale dintilor din spate.
  • Dupa curatarea suprafetelor dintilor, curatati atat limba cat si interiorul obrajilor si cerul gurii.